איזה כיף שהבלוג קם לתחייה מחודשת, מרגשת, מפוצצת השראה והנאה!
תודה וחיבוק גדול לכל העוקבות והמפרגנות, התגובות שלכן משמעותיות ומחזקות ביותר בעיניי :)
אז בנימה אקטיבית ואופטימית זו, קדימה לפרויקט הבא...
ובכן, פורים.
משלוחי מנות, גננות, בנוהל.
מיועדות להכיל כמות נכבדה למדי של אוזני המן - מתכון מנצח סודי ביותר מצורף בסוף הפוסט :)
הסטאק הנבחר הוא זה, עליז וצבעוני מבית אקו פארק - התחשק לי לפתוח ולאוורר מעט את מגירת הסטאקים הקטנים שלי...(לכל קופסא השתמשתי ב-3 דפים שונים, ובשאריות לקישוט).
הבסיס הפעם הוא קארדסטוק שמנת, נקי ורגוע, שהולך פחות או יותר עם הכל (ממשיכה בקו נטול הקראפט - נראה לאן זה יוביל...)
ההדרכה הנבחרת הפעם היא זו - קופסא פשוטה וחמודה למראה עם ידית אחיזה שממש הדליקה אותי. מידותיה במקור הן צנועות למדי, ומתאימות למארז סמלי וקטן יותר או לכמות מארזים גדולה יותר. ביצעתי אפוא המרת מידות ועל הדרך - הדרכה משורטטת עבורכן (באופן אישי אני נוטה להעדיף הדרכות כתובות/מצולמות על פני הדרכות ווידאו).
כמו כן לנוחותכן בסוף ההדרכה מפורטות גם מידות המקור, לתוצר קטן חמוד ומשמח.
דף בסיס בגודל 12*10 ו-7 שמיניות אינטש -
בצד של ה-12 חורצים ב-3 וב-6 אינטש -
מסובבים ימינה ב-90 מעלות ובצד של ה-10 ו-7 שמיניות חורצים ב-3 אינטש משני הצדדים (או לחילופין ב-3 וב-7 ו-7 שמיניות אינטש, למי שמתעצלת לסובב) -
ליצירת האלכסונים בחלק של הידית, נסמן ב-3 אינטש מלמטה בשני המלבנים
הצדדיים התחתונים (הארוכים ביותר מבין כל אלה שחרצנו). הנקודות מסומנות בכתום
בשרטוט.
נגזור אלכסון מהנקודות שסימנו לפינה של המלבן המרכזי (בקו המקווקוו).
בנוסף נגזור קווי הקיפול לרוחב (מסומנים אף הם בקו מקווקו).
כפי ההדרכה המקורית, ממליצה להדביק ולעצב עם נייר מדוגם טרם הרכבת
הקופסא. לא לשכוח להפוך את דף הבסיס כדי לעצב בצד החיצוני!
להדבקת הקופסא בגמר העיצוב, נשתמש בדבק דו צדדי חזק ואיכותי. תחילה
נדביק את הריבועים הקיצוניים לצדו הפנימי של הריבוע האמצעי). בהמשך נדביק את
הדפנות האלכסוניות לצדו החיצוני של ריבוע זה.
את יצירת הידית אני ממליצה לבצע לאחר הרכבת הקופסא דווקא, לדיוק
וסימטריה מקסימליים. לצורך יצירת הידית השתמשתי בפאנץ' אליפסה גדול וליצירת התגיות המצורפות בפאנץ' תגית גדול.
קישוטים -
התגיות והקופסאות קושטו בחותמת חג שמח ובחותמת מילונית שמחה (משנכנס אדר וזה...) מבית קסם שימושי, וכמו כן בחלק מהמארזים בחותמת הוכן באהבה. כמו כן קישטתי בנקודות חן, בדיגלונים שעוטרו בעט שחור לשרבוט, בחוט אופים שחור ובכפתורי עץ גדולים שהודבקו מעל עיגול מפאנץ' 1.5''. כמו כן, צירפתי מאחורי התגיות דיגלון קטן כדי לכתוב עליו למי מיועד המשלוח (הברווזה רוצה להתאים בעצמה כמובן את המשלוח לגננת...) - דרך מעולה לניצול שאריות קטנטנות בסוף הפרויקט...
היה לי חשוב שלא כל הקופסאות תקושטנה בדיוק באותו האופן (למשל - הווריאציות השונות לשילוב החותמות), אך בכל זאת בשינויים עדינים וששומרים על תחושה כללית אחידה ומדויקת (למשל קומפוזיציה אחידה של נקודות החן ביחס לחותמות).
הנה הן יחד לסיום להמחשה - דומות ממש אבל כל אחת מיוחדת :)
קישוטים -
התגיות והקופסאות קושטו בחותמת חג שמח ובחותמת מילונית שמחה (משנכנס אדר וזה...) מבית קסם שימושי, וכמו כן בחלק מהמארזים בחותמת הוכן באהבה. כמו כן קישטתי בנקודות חן, בדיגלונים שעוטרו בעט שחור לשרבוט, בחוט אופים שחור ובכפתורי עץ גדולים שהודבקו מעל עיגול מפאנץ' 1.5''. כמו כן, צירפתי מאחורי התגיות דיגלון קטן כדי לכתוב עליו למי מיועד המשלוח (הברווזה רוצה להתאים בעצמה כמובן את המשלוח לגננת...) - דרך מעולה לניצול שאריות קטנטנות בסוף הפרויקט...
היה לי חשוב שלא כל הקופסאות תקושטנה בדיוק באותו האופן (למשל - הווריאציות השונות לשילוב החותמות), אך בכל זאת בשינויים עדינים וששומרים על תחושה כללית אחידה ומדויקת (למשל קומפוזיציה אחידה של נקודות החן ביחס לחותמות).
הנה הן יחד לסיום להמחשה - דומות ממש אבל כל אחת מיוחדת :)
לנוחותכן, מצרפת גם את המידות המקוריות מההדרכה, ליצירת קופסא ברוחב
של כ-3 אינטש (מושלמת לכרטיסים קטנים כפי ההדרכה המקורית וכפי שהכנתי בפורים לפני שנתיים) -
דף בסיס בגודל 8*7.25.
בצד של ה-8 חורצים ב-2 וב-4 אינטש.
מסובבים ב-90 מעלות ובצד של ה-7.25 וחורצים ב-2
מכל צד (או לחילופין ב-2 וב-5.25).
את סימון הנקודות ליצירת האלכסונים מבצעים ב-2 אינטש.
וכעת, לקינוח (תרתי משמע) - מתכון לבצק חומץ נדיר "מהקיבוץ של פעם", מושלם לאוזני המן אך ניתן גם להוריד את הסוכרים להכנת מאפים מלוחים.
בצק חומץ "מהקיבוץ של פעם" (מספיק לכ-30 אוזני המן בינוניות)
מרכיבים
1
חבילת חמאה 200 גר'
כף
סוכר
קורט
מלח
שקית
סוכר וניל
2
כפות חומץ רגיל
8
כפות חלב
2
כוסות קמח
הכנה
מערבבים
את כל החומרים חוץ מהקמח
מוסיפים
את הקמח בהדרגה
מתקבל
בצק נעים ולא קשה
מניחים
למנוחה במקרר לשעה לפחות
מעבדים
לעלה דק, קורצים עיגולים עם כוס, מוסיפים כפית מלית באמצע ומקפלים למשולש אוזן המן.
חג שמח, מבדח, מלא מטעמים והשראות מהנות לכולכן,
אלה
אלה