יום שישי, 27 במרץ 2015

סדר וארגון זה השם השני שלי...

ראשית - הכרטיסים הראשונים שהכנתי בשבוע שעבר התקבלו ע"י נמעניהם בשמחה רבה :)

שנית השבוע הגיעו עוד כמה הזמנות שביצעתי ברשת (הזמנה שנייה מרעותא, ובנוסף ממעיין היצירה וממסטיקים). לפתע מצאתי את עצמי עם לא מעט ציוד, שדורש ארגון יעיל ונוח לשימוש. בנוסף, חג הפסח הבא עלינו לטובה הוא הזדמנות מצוינת לסדר וארגון (על אחת כמה וכמה בדירה חדשה)

היה עליי להתחשב בכמה אילוצים
מקום או יותר נכון, היעדר עודף מקום בדירתנו המקסימה-אך-לא-גדולה
ניידות אין לי עמדת עבודה קבועה, ובכל פעם אני מתיישבת ליצור במקום אחר בבית (פעם בשולחן המחשב הפינתי לפרויקטים שמשלבים הדפסות, בסלון אם יש הרבה גזירות ומדידות גדולות יותר שמצריכות מרחב, ובשולחן במרפסת אם יש יום יפה ונעים). לכן, הייתי צריכה לחשוב על דרך לסדר את הציוד באופן שיהיה לי נוח לשאת אתי ברחבי הבית מבלי לבלגן

אז לאור אילוצים אלה, ריכזתי כמה טיפים ורעיונות שאולי יכולים לשמש את מי מאתנו שאין לה חדר עבודה או מקום ייעודי ליצירה בבית. במקרה שלי הדברים מאוחסנים בחדר השינה, ומנוידים לרחבי הבית על פי צורך.

ארגון חומרי היצירה הכנתי ארגונית מסוגים שונים של קרטונים ממוחזרים (דוגמת אריזה של מחשב נייד שקנינו באותו שבוע וגליל של מגבת נייר), וקישטתי בניירות עטיפה. משמשת לארגון דבקים, פאנצ'ים, עזרי חיתוך וקיפול וכד', שנמצאים בשימוש בכל פרויקט. אם להיות לגמרי כנה - התוצאה יצאה די חובבנית ורחוקה מלהיות מהוקצעת ברמת העיצוב אבל "עושה את העבודה". תכננתי מראש את התאים והחלוקות השונות כדי שיתאימו לסוגי הציוד השונים.




אחסון בריסטולים חלקים הכנתי ארגונית נוספת משתי קופסאות קורנפלקס
(את הרעיון קיבלתי מכאן http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=3461666&skip=1 ), ועטפתי בנייר מדוגם מאותו המארז. גם כאן העיטוף רחוק מלהיות מדויק וייצוגי, אך לשימוש ביתי מספיק לטעמי.





אחסון ניירות מדוגמים השתמשתי לצורך כך בקלסר שמרדפים משרדי פשוט, ששימש אותי בזמן הלימודים והעבודה. השתדלתי ליצור הפרדה בין סוגי דפים שונים (חלקים, מדוגמים, מארזים שונים או לחילופין קבוצות דפים שעתידות לשמש יחד לפרויקט כלשהו, ובנפרד לבד דביק וסול דביק מנצנף שרעותא צירפה כמתנה להזמנה השנייה שביצעתי). בכל שמרדף הוספתי שמרדף עם הגזירים והשאריות שנשארו מאותו דף/מארז, לשימוש עתידי. בקלסר מאוחסנות גם מדבקות ותוויות.



אחסון קישוטים - ייעדתי לצורך כך סט של 3 מגירות פלסטיק ישנות. בראשונה -  בריסטולים וקרטונים שונים, שבכוונתי למחזר ולהפוך לבסיסים לכרטיסים ויצירות. בשנייה כפתורים ואטבי עץ, ובשלישית וואשי טייפ וסרטי בד.
אשמח להצעותיכן איך לקשט ולהחיות אותן מעט...אמנם פרקטיות אך עם יד על הלב  כעורות ומשמימות למדי...



בנוסף, סל בד פשוט שיש לי כבר שנים משמש כעת לקופסאות קרטון שונות שממתינות אף הן למיחזור וטיפול.


והנה כל החבורה יחד - 



אז עכשיו, כשהציוד מסודר, מוכן ומזומן לפעולה מקווה שאוציא לפועל אחד אחד את עשרות הרעיונות המגניבים שמתרוצצים לי בראש (ובפינטרסט...)

שיהיה סופשבוע נפלא, יעיל ומאורגן לכולן :)
אלה

יום שישי, 20 במרץ 2015

ציוד ראשוני וביכורי כרטיסים

כשביצעתי ברשת את ההזמנה מרעותא שהגיעה בדואר, עליה כתבתי בפוסט הראשון, התלבטתי במשך שעות (!) מה צריך? מאיפה מתחילים? מה נחוץ יותר ועל מה אפשר לוותר (בכל זאת, מדובר בתחביב לא זול למרבה הצער...)?

הסתייעתי במספר פוסטים והמלצות בנושא (קישורים בסוף הפוסט), וערכתי סדר בציוד היצירה הקיים שלי. החלטתי לבצע הזמנה ממוקדת, של כמה פריטים ספציפיים שרציתי להתנסות בהם, ולהמשיך משם.
ההזמנה שלי כללה: בריסטולים (קראפט, לבן וצבעוני), פאנצ'ים (עיגול ופרח), חיתוכי קראפט בצורת תגית 3''' (פאנץ' יירכש בהמשך :)), דבק דו צדדי, אטבי עץ לקישוט, ומארז ניירות עיצוב ועטיפה שכולל גם מדבקות (דגם B ).

הצעד הבא היה לפתוח משתמש בפינטרסט ולהתחיל לאסוף רעיונות...

ואז הגיע סוף השבוע, בו נסענו להתארח במס' אירועים במרכז הארץ יום הולדת (40!) לאחי הבכור, יום הולדת לאמי, ויום הולדת שנה לבן של חברה טובה.
החלטתי לציין את המאורעות המשמחים ביצירת כרטיסים ולהלן התוצאה:

כרטיסי הברכה לרון החמוד ולשלומי אחי עוצבו באופן חופשי, ושילבתי בהם שלל רעיונות ואלמנטים דוגמת הכיס בגב הכרטיס לשלומי, שמשמש למשל באלבומי מיני. את הברכות והתמונות הדפסתי באופן ביתי, בשלל פונטים עבריים מגניבים שהורדתי מהקישורים הבאים

בעוד רגע התמונות, אך לפני כן פרט קטן עליי אני חובבת נלהבת של השפה העברית, נהנית ממשחקי לשון ואחד התחביבים המשותפים של בעלי ושלי הוא פתרון תשבצי היגיון. לכן, אני פחות מתחברת לבאנרים וכיתובים באנגלית (כפי שמגיעים במרבית המארזים וערכות העיצוב), ומעדיפה לשלב את שפת הקודש בכרטיסים שלי. בסט הנוכחי ציטוט של שיר מתאים לאירוע ("ימי הולדת", שלמה ארצי) וכן הברכות עצמן.

מתנצלת מראש על איכות התמונות...

במצב סגור (כריכה קדמית) -              



במצב פתוח -




כריכה אחורית עם כיס לכל מטרה (במקרה זה כרטיסיית קראפט עליה הדפסתי תמונות)







את הכרטיס לאמא הכנתי אחד לאחד על פי ההדרכה של אושרת (little stamper) הדרכה מצוינת ותוצר מקסים! התוספת היחידה משלי היא פינצ'וצ'י הפרחים (שבדיעבד היו די מיותרים לטעמי...).

במצב סגור -                                



במצב פתוח






לרון החמוד הכנתי כרטיס דו צדדי (ולא נפתח), כאשר הבסיס לכרטיס הוכן מ...האריזה של אחד הפאנצ'ים שקיבלתי מרעותא!
מיחזור במיטבו :)

צד קדמי -                           



צד אחורי -





ותמונה קבוצתית, לפני שיימסרו במהלך הסופ"ש (והפעם עם התכנים)

במצב סגור -                         



במצב פתוח




בכרטיסים השתמשתי במארז לייבל דגם B, בריסטולים (קראפט וצבעוני), דבק דו צדדי, סרט סאטן שמצאתי בבית לכרטיס של רון, חיתוכי תגית, מספריים פשוטים וסרגל פלסטיק. בהזדמנות הראשונה ארכוש סכין יפני/גרפיקאים לדעתי יקל משמעותית על החיתוך וייצא מדויק ונקי יותר.

בכל אחד מהכרטיסים השתמשתי בדף אחד בלבד אני ידועה כ"מרובעת" בסגנון האישי שלי, וקצת קשה לי לפרוץ גבולות...אשמח לעצות וטיפים מכן שיעזרו לי להעיז יותר ולא לפחד מצבעוניות ושילובים מעניינים!

כפי שהבטחתי, קישורים לכתבות ופוסטים לתחילת הדרך:



שיהיה סופשבוע נפלא, מלא נחת, השראה וחדוות יצירה,
אלה

יום שישי, 13 במרץ 2015

מהשראה - ליצירה (יוצאים לדרך...)

ההיכרות שלי עם עולם הסקראפ (שלא לומר, התאהבות סוחפת...) התרחשה במקרה, ללא כל תכנון או כוונה מוקדמת.
לא תרתי אחר תחביב חדש נהפוך הוא! זמן פנוי בתקופה זו היה מצרך נדיר במיוחד לאור מעבר דירה, סיום חופשת לידה, תהליך סגירת התמחות ומעל לכל - תינוקת מתוקה שטרם השתלבה במסגרת...
אולם, לדברים מסוג זה ממש כמו לשידוכים מוצלחים יש נטייה לקרות מעצמם בזמן ובמקום הנכונים ביותר...

אז איך הכל התחיל...?

בשבועיים האחרונים התחלתי לתכנן את מסיבת הרווקות של חברתי הטובה והיקרה, נעם. 
מעבר להיותה חברת אמת מופלאה ויקרה, נעם יצירתית מאד ומצטיינת במלאכת יד ובהעלאת רעיונות מקוריים ומעניינים. לכן, חיפשתי למסיבת הרווקות שלה פעילות בלתי שגרתית, שתביא לידי ביטוי את הפנים האומנותיים שלה כמו גם את חיבתה לז'אנר ה-DIY, שבלטה במיוחד לאורך תכנון החתונה...

במקביל, עברתי להתגורר בקיבוץ מקסים בגליל העליון סביבה יפהפייה שמהווה לכשעצמה מקור השראה אדיר...
בנוסף, השתלבה בתי בבית התינוקות בקיבוץ, ולפתע מצאתי את עצמי - לראשונה מזה חצי שנה פנויה! וסוף סוף יכולתי להקדיש זמן ומחשבה לתכנון המסיבה...

לאט לאט התגבש לו רעיון להכין במסיבת הרווקות עצמה, בחברותא יוצרת ונעימה, רכיב עיצובי כלשהוא לחתונה!
רעיון נחמד אבל...איך מוציאים אותו לפועל?
ואז התחלתי משוטטת נמרצות ברשת, בחיפוש הן אחר רעיונות (מרכזי/מספרי שולחן? מתנות לאורחים? דגלונים? והיד עוד נטויה...) והן אחר הדרכות והנחיות לביצוע. אמנם השתתפתי בעוונותיי באי אלו חוגי יצירה בחיי, ואף עוסקת בכך כתחביב מזדמן אך הרגשתי צורך בעבודת מחקר מעמיקה ומסודרת...

שיטוטיי הובילו אותי לבלוג מקסים ומעורר השראה בדיוק מה שהייתי זקוקה לו! שלישקל'ך, אותו מנהלת סתיו, שבבת אחת נתן לי את כל הרעיונות, החומרים והתשובות שחיפשתי!
בימים שלאחר מכן קראתי בעיון את כל הפוסטים וההדרכות שבבלוג (וכמובן את התמונות שמציגות את יצירותיה הנפלאות של סתיו). זמן לא רב לאחר מכן כבר ביצעתי את הזמנת הציוד הראשונה שלי אצל רעותא. אמנם ממליצים לרוב ליוצרות מתחילות לבקר פיזית בחנויות היצירה, אך היות ועברתי לאחרונה להתגורר בגליל העליון הדבר היה פחות מעשי עבורי...

כמו אהבה אמיתית ממבט ראשון יצאתי לדרך בעוצמה, חדורת מרץ והשראה. ואכן, יום לאחר שהציוד הגיע בדואר - הבטתי בגאווה בשלושה כרטיסי ברכה מעשה ידיי, עליהם כבר אפרט בפוסט הבא...
אמנם הם רחוקים מלהיות מושלמים, ולצד הגאווה ניקרו גם ביקורת עצמית ופרפקציוניזם בלתי מתפשר. אבל, יחד עם זאת, הכנתי אותם באהבה ובשמחה, ובעיקר הם תוצרים של רעיונות שיצאו לפועל והפכו מהשראה ליצירה.
כמובן שבהמשך אשתף גם בפריט הנבחר לעיצוב במסיבת הרווקות אך רק לאחר החתונה, שלא לשבש חלילה את אלמנט ההפתעה...

קישור לבלוג שלישקל'ך סתיו יוצרת בנייר
(הערת אגב מכיוון שהבלוג הזה היה כל כך משמעותי ומלמד עבורי, הודיתי לסתיו באופן אישי במייל. היה לי חשוב שתדע שעוד יוצרת נולדה ויצאה לדרך בזכותה ! הלוואי שיזדמן לנו בהמשך ליצור יחד, ובינתיים אמשיך לעקוב באדיקות אחרי הבלוג שלה)

שיהיה סופשבוע נפלא, מלא ציפייה לקראת פרויקטים חדשים :) :) :)
אלה